Pyt i pande

Pyt i pande

Dette er en vegetarret med porrer, rødløg og ostegratineret kartoffelmos. Retten kan laves i ”etaper”, hvis du er i tidsnød.

2 personer

Fyld
2 porrer
1 rødløg
10 g smør
1 spsk. olie
½ tsk. kommenfrø
Groftkværnet peber
Groft salt

Kartoffelmos
200 g kartofler
75 g mel tilsat 1/3 tsk. bagepulver
Groft salt
40 g revet ost (Højst 10 % fedt)
50 g koldt smør, skåret i små stykker
1 æggeblomme
½ spsk. parmesanost

1. etape
Porrerne renses og skæres i 1-2 cm tykke stykker – brug så meget af det grønne som muligt. Pil og hak løget groft.

Smelt smørret i olivenolien i en dyb stegepande. Kom porrer, løg og kommenfrø på panden. Svits grønsagsblandingen under hyppig omrøring ved middel varme, til porrer og løg er bløde. Smag til med peber og salt. Hæld fyldet op i et ovnfast fad. Stil det til afkøling, mens kartoffelmosen tilberedes.

Skræl kartoflerne og damp eller kog dem, til de er møre. Mos dem i en skål, og rør til mosen er lind. Lad kartoffelmosen køle af. Tilsæt den revne ost. Smørret smuldres i melblandingen og groft salt tilsættes. Kartoffelmos og smør-melblanding røres sammen til en smidig dej. Hvis dejen ikke skal bruges med det samme, formes den til en kugle, pakkes ind i film og lægges i køleskabet.

2. etape
Rul dejen ud til en ca. ½ cm tyk plade på et meldrysset bord. Med en kageudstikker eller en skål el. lign. på ca. 6 cm i diameter stikkes dejen ud i cirkler. Dejresterne samles og rulles ud igen.

Læg dejcirklerne taglagt over grønsagsblandingen. På dette stadium kan retten sættes i køleskabet, til den skal gratineres.

3. etape
Dejcirklerne pensles med æggeblomme og drysses med revet parmesanost. Gratiner retten ved 200 grader midt i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er gylden.

Tilbehør
Et stykke ristet rugbrød, syltede rødbeder og sennep.

Gå tilbage til opskrifterne