Paella med rejer og kammuslinger

2 personer

250 g kyllingefileter
100 g rejer
120 g små kammuslinger
4 tsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 løg
1 rød peberfrugt
2 tomater
2 dl løse ris
2 tsk. paprika
Salt og peber
3 dl grøntsagsfond (se opskrift)
1 dl tør hvidvin
Evt. ¼ tsk safran
½ spsk friskpresset limesaft
2 dl ærter
Citronbåde

Skær kyllingekødet i tern. Varm 2 tsk olie op på en sliplet-pande med høje kanter og brun kyllingeternene. Tag kyllingeternene fra panden.

Rens hvidløg, løg, peberfrugt og tomater. Hak hvidløg fint og skær løg, peberfrugt og tomater i tern.
Varm igen 2 tsk olie op på panden og svits hvidløg, løg og peberfrugt ved middelvarme i ca. 4 minutter. Tilsæt tomattern, ris og paprika og steg sammen med grøntsagerne i et par minutter. Vend kyllingeternene i blandingen sammen med lidt salt og groftkværnet peber.
Tilsæt grøntsagsfond, hvidvin og evt. safran. Læg et låg over panden og lad risene koge ved svag til jævn varme i ca. 12 minutter.

Rens rejer og muslinger og vend dem forsigtigt i paellaen. Tilsæt limesaft og lad paellaen snurre uden låg ved svag varme i yderligere 12 minutter.

Rør forsigtigt ærter i paellaen og smag til med limesaft, salt og peber.

Servér straks den varme paella med et par citronbåde.

Gå tilbage til opskrifterne